Schloss Ludwigsburg

Een van de grootste en mooiste barokpaleizen in Zuid-Duitsland is Schloss Ludwigsburg, in de buurt van Stuttgart, gelegen aan de rivier de Neckar. In 1704 werd met de bouw van het paleis begonnen, in opdracht hertog Eberhard Ludwig (1676-1733), de tiende hertog van Württemberg. Vijf jaar later werd een begin gemaakt met de gelijknamige stad Ludwigsburg, eveneens in barokke stijl. Zowel het paleis als de stad zijn tijdens de laatste Wereldoorlog vrijwel ongeschonden gebleven. Vanuit de lucht is goed te zien hoe omvangrijk het paleis is. De stad is gebouwd rondom een vierkante markt met twee tegenover elkaar gelegen kerken. Naast Schloss Ludwigsburg is ook het kleine jachtslot Favorite te zien en aan het water Schloss Monrepos:

Het interieur van Schloss Ludwigsburg kent drie stijlen: barok, rococo en empire. De tuin heeft de typische 18e-eeuwse geometrische tuin. De tuinen rondom Schloss Favorite zijn in Engelse stijl, met loslopende herten. 

Na de bruidsreportage aan het begin van de onderstaande video wordt de kijker mee in het paleis genomen (vanaf ongeveer 2'40):