Over mijzelf

Wout StrootmanAl vroeg kwam ik in aanraking met muziek, ik bleek er gevoelig voor te zijn. Ik kreeg les op de sopraan- en altblokfluit, en later ook op de klarinet. Na de middelbare school verbleef ik een jaar in de Verenigde Staten, waar ik in een high school-orkest klarinet speelde, en waar ik ook voor het eerst muziekgeschiedenis en muziektheorie kreeg. Vanaf die tijd wist ik dat ik "iets met muziek" wilde gaan doen.
Terug in Nederland bezocht ik de Frederik Muller Akademie in Amsterdam en voltooide de driejarige HBO-opleiding tot muziekbibliothecaris/ discothecaris. Ik kreeg een parttime baan als muziekbibliothecaris aangeboden en studeerde daarnaast muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Als bijvakken koos ik kunstgeschiedenis, kunstfilosofie en boek- en bibliotheekwetenschap.
Nadat ik mijn universitaire studie had afgerond, bleef ik parttime als muziekbibliothecaris werken en maakte als freelancer een groot aantal lezingen en cursussen over klassieke muziek, bedoeld voor geïnteresseerde volwassenen.  Lees het interview (mei 2011) >>

youtube_logo        linkedinbutton         

oba agenda november 2014

 

 

 

Interview in OBA agenda (november 2014) >>